Here’s a simple, yet filling vegan Pho soup (vegan Asian noodle soup) recipe that bursts with flavors and has a subtle spicy taste. It’s similar to the popular Vietnamese Pho soup recipe, turned vegan
Ingrëdiënts
- 6 cups homëmadë vëggië broth
- 1 packagë ricë noodlës (I usëd ëxtra-largë ricë noodlës)
- 2 cups button mushrooms, slicëd
- 1 largë carrot, slicëd with a juliënnë pëëlër in noodlës-shapë
- 2 Tbsp coconut aminos or soy saucë
- ¼ tsp ground gingër
- 1 tsp sriracha, or morë to tastë
- 3 clovës garlic, mincëd
- 1 yëllow onion, juliënnëd
- 1 small bunch of cilantro or frësh parslëy
- 1 chili pëppër, slicëd
- 1 star anisë
- 1 cinnamon stick
- 1 mëdium limë, cut into wëdgës
- 1 Tbsp coconut oil
- a handful of grëën onion for topping, choppëd
Instructions
- In a largë saucëpan, on a mëdium hëat, add thë cinnamon stick and anisë star and dry-roast thëm, stirring to prëvënt burning, for about a minutë.
- Add 1 Tbsp coconut oil and thë slicëd onions. Stir fry thëm for about 2 minutës.
- Add thë gingër and garlic and cook for 2 morë minutës,
- Pour in thë vëgëtablë broth, soy saucë or coconut aminos, sriracha saucë, and bring to a boil, thën lowër thë hëat.
- Simmër for about 25 minutës on low hëat.
- Mëanwhilë, prëparë thë noodlës and toppings.
- Soak thë ricë noodlës for about 20 minutës in watër.
For full recipes visit Vegan Pho | Asian Noodle Soup
Tidak ada komentar:
Posting Komentar